Odměna pro malé i velké koledníky

Poctivé Velikonoce Globus

Díky našim pekařům si můžete vcelku bez práce dopřát ručně vyráběné velikonoční dobroty jako mazanec nebo jidáše.

Recept na velikonoční kuřecí roládu

1 celé, vykostěné kuře s kůží
250 g kopřiv
60 g anglické slaniny nakrájené na kostičky
250 ml vývaru
2 lžíce nasekané zelené petrželky
2 lžíce oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžičky hladké mouky
2 stroužky česneku
2 vejce
1 cibule najemno
sůl a mletý pepř dle chuti


Postup:
1. Kuře položte kůží dolů, naklepejte, potřete hořčicí a dochuťte solí a pepřem
2. V hluboké pánvi orestujte slaninu s cibulí a spařenými kopřivami
3. Ke směsi přidejte vejce, prolisovaný česnek, petržel, sůl a pepř
4. Jakmile směs zhoustne, odstavte ji, nechte lehce vychladnout, nakonec natřete na kuřecí maso, zabalte do rolády a převažte provázkem
5. Roládu zprudka opečte ze všech stran v pekáči, poté podlijte částí vývaru a dejte péct do trouby na 50 minut při 180°. Maso přitom průběžně polévejte výpekem.
6. Jakmile je roláda hotová, vyndejte ji z pekáče a ze zbylého výpeku připravte lehkou omáčku ze zbytku vývaru a hladké mouky

Vše potřebné pro dokonalé kraslice

Velikonoční pečení

Veselé Velikonoce vám přeje celý tým Click&Go