Hamburger Globus

SUROVINY (Pro 4 osoby)

4 hovězí hamburgery Globus                                                                                          

4 bulky hamburger Globus, přepůlené

4 plátky Irského Cheddaru

4 plátky anglické slaniny Globus

4 nakládané okurky, nakrájená na plátky

2 lžíce majonézy

2 lžíce dijonské hořčice

1 malá cibule, nakrájená na plátky

4 listy hlávkového nebo římského salátu


POSTUP

Burger na gril lehce přimáčknete. Jakmile je propečený alespoň do půli

(což snadno poznáte podle jeho barvy), burger otočte a ogrilujte i z druhé strany.

Nezapomeňte včas přidat i opečenou slaninu. Pokud chcete mít sýr v burgeru příjemně rozteklý,

položte ho na maso hned po otočení. Do burgeru nikdy nepíchejte a obracejte ho pouze kleštěmi.

Hamburgerové bulky podélně rozřízněte a na grilu krátce opečte. Burger můžete dle doplnit salátem,

rajčetem nebo na grilu opečenými cibulovými kroužky. K dochucení vám výtečně poslouží některá z

mnoha barbecue či grilovacích omáček nebo dresingů.